ATUREM LA DISCRIMINACIÓ #LGTBI EN EL FUTBOL!

18.02.2019

Aquest cap de setmana, es realitzava la campanya del Dia Internacional contra l'Homofòbia en el Futbol. Al CE Vilassar els equips de FUTBOL-11 van sortir amb una pancarta al mig del camp abans dels partits.

El Dia Internacional contra l'Homofòbia en el Futbol es commemora el 19 de febrer, dia en què va néixer Justin Fashanu, primer futbolista en actiu que va fer pública la seva homosexualitat. Britànic, d'origen nigerià, Justin va cursar la majoria de la seva carrera esportiva en el futbol anglès i va arribar a jugar en més de cinc equips. En record a la memòria d'aquest jugador i amb l'objectiu de destacar la seva lluita i coratge, va néixer la iniciativa per impulsar la data del 19 de febrer com a Dia Internacional contra l'Homofòbia en el Futbol.

La Generalitat de Catalunya mitjançant la Direcció General d'Igualtat i la Secretaria General de l'Esport, amb el suport de la @fcf_cat, així com l'Ajuntament de Ajuntament de Vilassar de Dalt, se sumen per difondre la campanya "Aturem la discriminació LGTBI al futbol i arreu" i fer-la extensiva a l'àmbit de l'esport i concretament al món del futbol, per garantir els drets de totes les persones a gaudir d'una pràctica esportiva lliure de qualsevol tipus de discriminació per raó de sexe i orientació sexual.

Volem encoratjar totes les entitats esportives vinculades al món del futbol i de l'esport en general a participar en aquesta campanya i denunciar qualsevol tipus d'agressió, insult, amenaça, xantatge o incitació a la violència o a la discriminació en els terrenys de joc i en les grades de les instal•lacions esportives.