ENTREVISTA JOSEP TRIADÓ | APOSTA PER L’ESPORT

24.05.2019

JOSEP TRIADÓ: "CANVIAR UNA GESPA DESGASTADA AJUDA A PREVENIR LESIONS I A MILLORAR LA PRÀCTICA ESPORTIVA"

  • L'alcalde de Premià de Dalt i la seva aposta per l'esport, protagonistes en una entrevista concedida al CEVILASSAR
  • Triadó ens descobreix com han pogut fer front al canvi de la gespa dels seus dos camps de futbol: "Hem sembrat molt, molt temps treballant sense descuidar les necessitats bàsiques del poble. Subvencions, recursos propis i un projecte molt elaborat"
  • Un poble obert a través de l'esport: "Hem de tenir els millors equipaments possibles perquè el nostre poble i els pobles dels voltants vinguin i tinguin les millors instal·lacions, això ens genera promoció econòmica i turística"

Aprofitem les eleccions Municipals per apropar-nos al poble veí de Premià de Dalt, allà l'equip del Fora de Joc entrevista a l'alcalde Josep Triadó. Una entrevista que us avancem en exclusiva al web del CEV i que tornarem a emetre en el proper programa a Ràdio Vilassar de Dalt.

Per què entrevistem a l'alcalde de Premià de Dalt?

És una bona pregunta. La resposta és ben senzilla: Premià de Dalt s'ha convertit en un referent en inversió en matèria d'esports. Part d'aquesta aposta per l'esport s'ha pogut veure en aquestes darreres setmanes amb el canvi de la gespa dels seus dos camps de futbol. Tot plegat enmarcat dins el projecte "Premià de Dalt, parc de Salut i Esport". Podeu descobrir més detalls d'aquest projecte al web de l'Esportiu Maresme, us deixem enllaç al reportatge.

Dificultats a Vilassar de Dalt

A l'altre extrem està el cas del nostre poble. Aquest dimecres des del programa Fora de Joc també estàvem presents en el debat electoral i recollíem les respostes dels partits polítics al voltant de la gespa de Vallmorena. Podeu escoltar les respostes dels partits polítics en el següent enllaç (escoltar darrers 10 minuts del programa).


ENTREVISTA A JOSEP TRIADÓ

Et presentes a les actuals eleccions?

Sí! Porto ara quatre anys, la meva intenció és poder continuar aquests propers 4 anys per consolidar la feina feta.

Un dels teus objectius serà seguir reforçant l'aposta per l'esport?

L'esport és molt important, l'esport va més enllà d'una pràctica esportiva, l'esport és ensenyament, valors, sacrifici, formació, salut... Volem ser un poble de vida saludable, apostem per la salut mental i física. Per aconseguir-ho hem de tenir els millors equipaments possibles perquè el nostre poble i els pobles dels voltants vinguin i tinguin les millors instal·lacions i els millors professionals a la seva disposició.

Què és el projecte "Parc de salut i esport"?

És un projecte relacionat amb la zona esportiva que tenim a la zona central del poble, a la zona d'unió de barris. Tenim un dels millors bike parks del món, ens faltava millorar la zona de serveis i això estem fent ara amb un nou edifici de 150 metres quadrats. Aquestes millores serviran per ajudar a complementar el servei que donem per la gent del nostre poble i per a tota aquella gent que ve de fora i que ens genera promoció econòmica i turística al nostre municipi.

Paral·lelament, estem posant gespa de darrera generació (amb certificat FIFA) als dos camps de futbol. Portem 12 anys amb la gespa i ja tenia un cert desgast. Amb aquesta inversió no només tindran una millor gespa, sinó que ajudarem a prevenir lesions i a tenir l'equipament en millors condicions per a la pràctica d'aquest esport.

A la zona del pavelló també estem fent una ampliació amb una pista annexa per donar resposta a l'increment dels nens i nenes que estan practicant diferents esports al pavelló. També ampliacions paral·leles més endavant amb més espais com una piscina, gimnàs, aules d'estudi, espais d'atenció mèdica i investigació en salut, etc.

D'on han sortit els 6,4 milions d'euros d'inversió?

Amb molt d'esforç! Hem sembrat molt, molt temps treballant sense descuidar les necessitats bàsiques del poble, vam creure en aquesta aposta i en això estem... D'aquests diners més d'1 milió es de subvencions per la Diputació de Barcelona (diverses subvencions). També ingressos per vendes de parcel·les de la part industrial convertides en esportives... I la resta són recursos propis, sense demanar ni un euro als bancs... Així ho fem des del 2009, en comptes de pagar a bancs (endeutar-se) invertim en esport...

Explica'ns això de canviar la gespa a dos camps a la vegada!

Consideràvem que s'havien de canviar la gespa a tots dos camps, vam dotar econòmicament el projecte en base a un romanent (estalvi) dels anys 2017 i 2018. Tot plegat ha suposat una inversió de mig milió d'euros perquè més enllà de posar la gespa nova s'han hagut de fer altres adaptacions i millores de la superfície. [ens explica fora de micròfon que "en el vostre cas, a Vallmorena, no caldria fer tanta inversió perquè la superfície és bona, no passaria dels 180 mil euros possiblement"].

Fer una inversió de 500 mil euros nos és fàcil, portem temps estalviant... A vegades són projectes de 4 anys i per això molts d'ells s'estan fent ara perquè primer has de fer el projecte, planificar-ho, buscar recursos econòmics, licitar-ho... Això porta uns 4 anys o més (com en el cas de la piscina). Es tracta d'anar sembrant, al final surten els fruïts. En el cas del camp la licitació es va fer a finals de 2018.

Que li dona aquesta nova gespa al CE Premià de Dalt?

Li dóna qualitat per la pràctica esportiva. Al mateix temps els hi posem pressió perquè ara són ells (el club) els qui han de posar el millor contingut. Nosaltres posem el millor continent, ara els hi toca a ells posar el millor contingut.

L'ajuntament estarà present en el manteniment?

L'enllumenat i la gespa han d'estar en mans de l'ajuntament, aquest manteniment ha de ser nostre perquè el club no es pot fer càrrec econòmicament i també ens convé perquè el fet de mantenir bé la instal·lació li allarga la vida i també ens genera estalvi.

Per cert, tens passat verd i blanc ¿oi?

Sí! He tingut a familiars jugant al CEV i jo també vaig estar diversos anys als veterans. La veritat que amb molt bona gent, vam guanyar diversos campionats! Ara esteu fent molt bona feina com a club, cal felicitar-vos.

Gràcies Josep! Escolta... ¿com notaves la gespa en aquell llavors?

Eren els inicis, es notava bé... potser amb excés de cautxú!

I no t'embrutaves amb la gespa?

Brut? Una mica... Sí...!